loading...
 ArisiAsroProhornar 

Image            In ultimul timp Asociaţia a primit nenumărate telefoane  cu privire la participările la cursuri. Facem menţiunea că aceste cursuri sunt cu caracter intern, adică numai pentru membrii asociaţi persoane juridice sau fizice cu personalitate juridică (PFA).

            Pentru cei care doresc sa se inscrie in ASFOCH pentru a participa la cursuri si a fi recunoscuti de catre A.S.F.O.C.H. raspundem in continuare celor mai frecvente intrebari aparute:  Procedura de inscriere in A.S.F.O.C.H.

Aceasta procedura presupune lecturarea statutului ASFOCH disponibil pe site, iar in masura in care institutia dumneavoastra se regaseste in acest statut va rugam sa ne trimiteti intentia dvs. De a deveni membru ASFOCH pe e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau fax la 0365.814396.

Solicitarea dvs. va fi analizata de către consiliul director al asociatiei, care va analiza si aproba  sau respinge solicitarea dvs.

Dupa aprobarea solicitarii dvs. vi se va trimite formularul de ADEZIUNE pe care il veti completa, semna, ştampila si retrimite asociatiei.

 

Procedura de inscriere la curs, testul  si recunoasterea diplomei de curs.

- procedura de inscriere la curs este conditionata de calitatea de membru A.S.F.O.C.H. a firmei/institutiei care trimite cursantul.

- In urma cursului se va da un test, test de promovarea caruia este conditionata eliberarea diplomei.

- Cursurile nu sunt agreate C.N.F.P.A., ci sunt cursuri  interne minimale, (de baza) si sunt echivalentul calificarii de Ucenic-Hornar. Titulatura de HORNAR (COSAR) se va face dupa o perioada de practica efectiva in cadrul firmei membre A.S.F.O.C.H. si dupa trecerea unui test  final.

- Diplomele sunt recunoscute intern si extern numai de catre firmele/institutiile membre si colaboratoare A.S.F.O.C.H.

- Diplomele, sunt valabile doar atat timp cat persoanele instruite isi desfasoara activitatea in cadrul firmei respective membre ASFOCH care a intermediat instruirea.

 

De ce Ucenic-Hornar si nu Hornar ?

- pentru ca nu se pot dobandi in 3 zile de curs, si de asemenea nici in 3 sau 6 luni de practica, suficiente cunostinte despre hornarit.

- Peste tot in lume aceasta meserie se face in cadrul Asociatiilor Profesionale de profil  si se trece prin mai multe faze si nivele de instruire. Practica si respectarea  procedurilor corecte de mentenanta este cea care ajuta efectiv la atingerea nivelului de HORNAR (COSAR)

- diferenta dintre Cosarul traditional si Hornarul (Cosarul) ASFOCH este evidenta, tine pasul cu vremurile si cunostintele curente, procedurile de mentenanta impuse de constructorii de cosuri de fum, sobe, seminee si legislatia in domeniu.

 

Procedura de autorizare va fi cunoscuta numai firmelor membre ASFOCH fiind o procedura interna.

 

Reghin la                                                   Preşedintele Consiliului Director,

31.03.2009                                                                         Mircea Bălşoianu

 

Descarcati comunicatul in format PDF

Back to top